Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın Bapsı Ne Takılmışr? Her binanın malik evetğu alan ve ihtiyacı delik önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı kompetan ekipler aracılığıyla strüktürlmaktadır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik amerikan bar ve kötü sızdırmaz özellikleri çıkmak zorundadır.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi sinein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup travmaya menşe vermemesi karınin kapatılmalıdır.

Külüstür yapılarda çatı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni strüktürlarda (mektep, düzenışdoneş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rakiplik üzere faktörlere bağlamlı olarak değişir. Fakat, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapısının daha ali bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede henüz soylu erki olabileceği konusunda hemfikirler.

Yangın bapsı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar uygun kapı kolu kabilinden olur.

Yangın acil durumu esnasında can ve varlık emniyetliğini sağlamlamadaki etkinliklerini en üst düzeye çıkarmak için yangın baplarının doğru şekilde seçilmesi ve kurulması esastır.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları bizatihi otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, kifayetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa iye olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Bu anlamda yangın merdivenleri kritik anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile malik olup kişilerin gene bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.

Yangın Sızdırmazlığı: Yangın bapları, yangın sırasında alevlerin ve dumanın intikalini karışmak muhtevain özel olarak tasarlanmıştır. Yangın sırasında bapnın sızdırmaz olması, yangının öbür odalara yahut binalara yayılmasını engeller.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi binalırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine sargılı olarak birkaç farklı saye seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin birebir müsaade olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı Yangın kapısı istanbul menteşeler kabil) mevcuttur.

Report this wiki page